Gå videre til innhold
De nye el-bilene har fått foliering med komponenter fra naturen.
De nye el-bilene har fått foliering med komponenter fra naturen.

Nyhet -

Samskipnaden satser på miljøbiler

Som en del av en større miljøsatsing, har Norges arktiske studentsamskipnad nå kjøpt inn tre el-biler.

Undersøkelser viser at unge nordmenn synes klimaendringer er landets nest viktigste utfordring. Vi i Norges arktiske studentsamskipnad er også bekymret for miljøet og har tatt reelle grep for å bli en mer miljøvennlig organisasjon. Det som er viktig for studentene, er viktig for oss.

Derfor bestemte vi oss for at når vi nå måtte bytte ut noen av bilene i vår bilpark, så måtte det bli el-bil.

De nye el-bilene er en del av Samskipnadens miljøsatsing. Strømmen i ladestasjonen vil komme fra den miljøvennlige strømavtalen vi inngikk i 2016.

Fornybar strøm
Denne strømavtalen for studentboligene sikrer at 100 % av strømforbruket i studentboligene skal komme fra fornybare, miljøvennlige kilder. Strømforbruket i studentboligene vil dermed ha null karbonavtrykk, og bidra til utvikling av mer miljøvennlig, fornybar energi. Dette er svært viktig med tanke på å begrense den globale oppvarmingen vi opplever i dag.

En student som har vært beboer hos oss, skal i fremtiden kunne fortelle at deres valg av bosted under studieperioden, var et viktig bidrag for det globale miljøet og reduksjon av den globale oppvarmingen.

Les mer her: Samskipnaden satser på grønn energi

Vi har også jobbet mye med å få ned plastforbruket og bruk av engangskopper. I alle kafeene har vi økt fokuset på å bruke porselensservice når man kjøper salat fra salatbaren, eller bærekraftig engangsemballasje om du skal spise utenfor kafeen. Vi har også lansert miljøkoppen, et tiltak der studentene kan ta med seg sin egen thermokopp til kaffe. De får kaffen til redusert pris og sparer samtidig forbruk av pappkopper.

Så langt har forbruket av engangskopper har gått ned med utrolige 43 prosent – noe som betyr at studentene har spart miljøet for nesten 20.000 pappkopper.

Les mer her: Miljøkoppen

Også i våre store prosjekter satser vi på å bli mer miljøvennlig. Da vi bygde de nye studentboligene på Dramsvegen valgte vi å bygge i fornybart massivtre - et byggemateriale som er et positivt valg for Norges CO2-regnskap. Byggene er ekstra godt isolerte for å hindre varmetap og dermed får vi ned energibruken.

Våre spesialbygde varmepumper sørger for at minst 50 % av behovet for varmtvann skal komme fra varmepumpene, og ikke fra elektrisk oppvarming. Varmepumper omgjør uteluft om til varmtvann på en svært energibesparende måte.

Bilfritt
Vi valgte også å gjøre Dramsvegen Panorama studentboliger til et bilfritt boområde uten parkeringsplasser, men med tilrettelegging for sykkelbruk.

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Hans Petter Kvaal

Hans Petter Kvaal

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 95075050

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø
Norge