Følg Norges arktiske studentsamskipnad

Åpne studentbarnehager for barn av samfunnskritisk personell

Pressemelding   •   mar 26, 2020 14:31 CET

Alle studentbarnehagene er åpne og driver etter behov, slik at alle barn av samfunnskritisk personell har et trygt sted å være.

Den første uka var det kun én av studentbarnehagene i Tromsø som var stengt, men også den åpnet fra denne uka. Dette betyr at Tromsø har alle sine fem barnehager i drift, og det samme gjelder barnehagene i Narvik og Alta.

Antall barn varierer fra dag til dag, og det er én eller to åpne baser per barnehage etter behov. Studentbarnehagene følger anbefalingen om maksimalt fire barn per base. De nye retningslinjene for de ansatte gir både dem og familiene som benytter seg av tilbudet en trygghet om at sikkerheten er ivaretatt. Og som anbefalt, er det mye utetid.

- Jeg vil berømme både de ansatte og kommunene, sier avdelingsleder for studentbarnehagene, Hilde Kanestrøm. - De ansatte måker tak og vasker barnehagene, og står på for at barnehagene kan være åpne. Det gjør at vi kan ha en lav og rolig drift med normal åpningstid, sier hun. - Kommunene gjør også en god jobb og støtter godt opp om også private barnehager med informasjon og tilgjengelighet. Det gir trygghet for oss som driver barnehager, sier Kanestrøm. 

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.