Gå videre til innhold
Jenny Carbonell og de andre på Kaffebaren er svært fornøyde med de nye miljøvennlige løsningene.
Jenny Carbonell og de andre på Kaffebaren er svært fornøyde med de nye miljøvennlige løsningene.

Pressemelding -

Kaffebaren dropper plasten!

Bare papp, glass og bioplast fra nå av.

Norges arktiske studentsamskipnad er kjempestolte av å annonsere at kaffebaren nå er blitt helt plastfri. Alle plastkopper til juice og smoothies er byttet ut med bioplast, som er lett biologisk nedbrytbar, og dermed ikke bidrar til spredning av mikroplast. Det samme gjelder sugerørene.

Plastflasker med vann og limonade er borte – erstattet med glassflasker. Bakeriposene er byttet ut med poser i papir, og både kaffekopper og lokk er laget av 100% resirkulerbar papp.

I tillegg byr kaffebaren på en rekke økologiske kaffetyper, og masse fine Keep Cups til salg – kopper i glass man kan bruke igjen og igjen! Har du en slik, kan du også velge å få kaffen din i den, i stedet for en engangskopp.

Samtidig prøver Samskipnaden ut stadig nye produkter og materialer for å få ned plastforbruket, og forbruket av engangsservice, engangsemballasje og engangsbestikk i våre andre kafeer. Hjelp oss gjerne ved å bruke egen termokopp når du kjøper kaffe, og velg porselensfat når du skal plukke fra salatbaren og spise på kafeen.

Les mer om våre miljøtiltak
Miljøkoppen
Samskipnaden mot matsvinn
Miljøtips
Miljøbiler
Miljøvennlige bygg

Emner

Tags

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Pressekontakt

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Hans Petter Kvaal

Hans Petter Kvaal

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 95075050

Relaterte nyheter

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge