Følg Norges arktiske studentsamskipnad

Kaffebaren dropper plasten!

Pressemelding   •   apr 30, 2018 16:36 CEST

Jenny Carbonell og de andre på Kaffebaren er svært fornøyde med de nye miljøvennlige løsningene.

Bare papp, glass og bioplast fra nå av.

Norges arktiske studentsamskipnad er kjempestolte av å annonsere at kaffebaren nå er blitt helt plastfri. Alle plastkopper til juice og smoothies er byttet ut med bioplast, som er lett biologisk nedbrytbar, og dermed ikke bidrar til spredning av mikroplast. Det samme gjelder sugerørene.

Plastflasker med vann og limonade er borte – erstattet med glassflasker. Bakeriposene er byttet ut med poser i papir, og både kaffekopper og lokk er laget av 100% resirkulerbar papp.

I tillegg byr kaffebaren på en rekke økologiske kaffetyper, og masse fine Keep Cups til salg – kopper i glass man kan bruke igjen og igjen! Har du en slik, kan du også velge å få kaffen din i den, i stedet for en engangskopp.

Samtidig prøver Samskipnaden ut stadig nye produkter og materialer for å få ned plastforbruket, og forbruket av engangsservice, engangsemballasje og engangsbestikk i våre andre kafeer. Hjelp oss gjerne ved å bruke egen termokopp når du kjøper kaffe, og velg porselensfat når du skal plukke fra salatbaren og spise på kafeen.

Les mer om våre miljøtiltak
Miljøkoppen
Samskipnaden mot matsvinn
Miljøtips
Miljøbiler
Miljøvennlige bygg

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.