Gå videre til innhold
Nora Frøen er ny styreleder i Norges arktiske studentsamskipnad

Pressemelding -

Nora Frøen er ny styreleder i Norges arktiske studentsamskipnad

Nora Frøen (26) er valgt som ny styreleder i Norges arktiske studentsamskipnad, og tar over etter Ane Sofie Mikkelsen. Nora har lang erfaring fra studentpolitikken, blant annet som velferdsansvarlig i Studentparlamentet ved UiT og som leder av studentutvalget ved det helsevitenskapelige fakultet.


«Studentsamskipnaden er en viktig ressurs for studentene, og jeg ser fram til å fortsette arbeidet med å sikre at vi treffer studentenes behov på best mulig måte. Fokuset er og skal alltid være For studenten. I en verden hvor studenttilværelsen er i stor endring, skal vi fortsatt være en stødig ressurs og støtte, samtidig som vi er villige til å tenke nytt rundt hva som gir studentene en best mulig studiehverdag, uavhengig av hvor de studerer og hvilken livssituasjon de er i,» sier Nora.


Psykisk helse og trivsel er viktig


Nora, som selv er medisinstudent, har vært aktiv i studentpolitikken siden 2020. Hun kjenner godt til de utfordringene studentene møter, og trekker særlig frem psykisk helse som en av sine viktigste saker. Hun mener at det må satses mer på forebyggende tiltak, og at hjelpetjenestene må være lett tilgjengelige for alle studenter, uten lange ventetider.

«Vi må sikre at alle studenter har tilgang til profesjonell hjelp når de trenger det, uten lange ventetider,» sier Nora. Hun legger også stor vekt på betydningen av gode sosiale møteplasser. «Et godt sosialt miljø bidrar til å redusere ensomhet og stress, noe som igjen styrker den psykiske helsen,» legger hun til.


Ny strategi for fremtiden


Samskipnaden er i gang med å utvikle en ny strategi som skal gjelde frem til 2030. Nora er tydelig på at studentenes stemme skal være sentral i denne prosessen. «Det er avgjørende at vi har en strategi som ikke bare tilpasser seg endringene i samfunnet, men også tar utgangspunkt i studentenes ønsker og behov. Vi skal være en nytenkende, inkluderende og fremtidsrettet organisasjon som støtter studentene i alle livsfaser,» sier hun.

Hun understreker også at studentøkonomien er under press. «Økte levekostnader rammer oss studenter hardt. Det utfordrer oss i samskipnaden til å tenke nytt rundt hvordan våre tjenester fortsatt skal være tilgjengelige for alle, samtidig som vi opprettholder kvaliteten på tilbudene våre,» fortsetter Nora.

Med sitt tydelige fokus på studentenes behov og velferd, er Nora klar til å lede Samskipnaden videre i arbeidet med å sikre et godt og bærekraftig tilbud til studentene i Nord-Norge.

Emner

Kategorier

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 300 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Grete Sterri Kristoffersen

Grete Sterri Kristoffersen

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 415 48 541
Nora Frøen

Nora Frøen

Pressekontakt Styreleder Norges arktiske studentsamskipnad 944 77 377

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet, Fagskolen og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad

Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge