Gå videre til innhold
Selvtesting av Klamydia på campus og nærmere studenthelsestasjon for studenter i Harstad
Selvtesting av Klamydia på campus og nærmere studenthelsestasjon for studenter i Harstad

Pressemelding -

Økt samarbeid gir studentene i Harstad et bedre helsetilbud - men vi mangler fortsatt guttene.

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for alle studenter tilknyttet UiT, og skal sørge for gode rammer i studietiden slik at studenter opplever mestring, trivsel og trygget. Dette gjør de ved å tilby tjenester innen mat & drikke, studentliv, studentbolig og helse og rådgiving.

Klinisk sosionom og familieterapeut Vibeke Høydahl jobber som studentrådgiver i Samskipnaden, og møter mange studenter i sitt arbeid innen psykisk helse. Studenter har utfordringer som ligner befolkningen flest, men befinner seg i en livssituasjon som skiller seg ut, da mange bor hjemmefra uten sitt vanlige nettverk rundt seg. Vårt tilbud innen psykisk helse skal være et tilgjengelig og gratis lavterskeltilbud for alle studenter. Gjennom et godt samarbeid med Harstad kommune har vi nå også styrket Samskipnadens tilbud innen seksuell helse.

Byttet lokaler, opplever betydelig økning i henvendelser.

Før måtte studenter som ønsket å oppsøke helsesøster reise til Heggen legesenter, nå har de et tilbud tett på campus. Høsten 2018 flyttet Studenthelsestasjonen til Havnegata 1, og hver tirsdag mellom 12.00 - 14.30 har de drop-in timer hvor studenter kan stikke innom dersom de lurer på noe om seksuell helse. Hvis det er behov for videre henvisning til lege, får personen kjapp oppfølging og legetime dagen etter.

Seksuell helse handler om så mye mer enn seksuelt overførbare sykdommer, og det innebefatter legning og identitet, prevensjon, smerteproblematikk og andre typer spørsmål innen seksuell helse sier helsesøster Anne Kristiansen

Når det kommer til seksuell helse ser vi at terskelen er høy for å oppsøke hjelp, og vi ser at å legge helsesøstertjeneste sentralt på campus har gitt resultater. Dette er vi svært fornøyd med sier Høydahl.

Kristiansen kan bekrefte dette. Hun merker en betydelig økning i henvendelser etter at tilbudet ble mer tilgjengelig. Det er gledelig at så mange har fått opp øynene for at vi finnes, og at de enklere kan henvender seg til oss. Av alle studenter som er innom studenthelsestasjoner, ser vi i midlertid en størst andel av jenter. Hva dette kommer av er vanskelig å si, men vi håper guttene kommer etter.

Selvtesting på campus

Selvtesting av klamydia er også populært. Dette er et gratistilbud hvor studentene selv gjennomfører klamydiatesten. Prøvene blir samlet inn og behandlet av Studenthelsestasjonen, og innen to uker får man beskjed om resultatet. Vi har ikke nøyaktige tall på hvor mange som har benyttet seg av denne tjenesten, men vi har innhentet ca 8 - 10 tester i uka i løpet av høsten sier Kristiansen. Hun oppfordrer særlig gutter til å benytte seg av tilbudet, da hun ser at også her er det jentene som tester seg oftest.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Grete Sterri Kristoffersen

Grete Sterri Kristoffersen

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 415 48 541
Daniel Hansen Masvik

Daniel Hansen Masvik

Pressekontakt Styreleder Norges arktiske studentsamskipnad 984 63 490

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet, Fagskolen og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad

Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge