Gå videre til innhold
Elvesletta studentboliger ble bygget som erstatning for boliger som lå i rasutsatt område
Elvesletta studentboliger ble bygget som erstatning for boliger som lå i rasutsatt område

Pressemelding -

Offisiell åpning av Samskipnadens nye studentboliger på Svalbard

Søndag 24.oktober var det offisiell åpning av Elvesletta studentboliger i Longyearbyen. Studentboligene er bygget som erstatning for boliger som lå i rasutsatt område.

Elvesletta studentboliger plasserer studentene midt i hjertet av Longyearbyen

Samskipnaden inviterte hele Longyearbyens befolkning på besøk 


Åpent hus 

Til den offisielle åpningen inviterte vi Longyearbyens befolkning på besøk. Det var stor interesse, og mange tok søndagsturen sin innom Elvesletta for en eksklusiv omvisning – til stor begeistring. Det ble servert kaffe og kaffe for å markere dagen, før vi gikk over til den mer høytidelige delen av åpningen. 

Snorklipping og høytidelige taler 

Det var Lokalstyreleder Arild Olsen som fikk æren av å klippe den offisielle snoren og holde åpningstale. Han trakk frem hvor viktig det var for byen å få studentene i trygge omgivelser på Elvesletta studentboliger, og snakket om hva det vil gjøre for lokalsamfunnet når man plasserer studentene midt i sentrum. 

Administrerende direktør i Samskipnaden Hans Petter Kvaal, og styreleder Sebastian Henriksen loset alle gjennom resten av markeringen. 

Alt annet enn et A4-prosjekt 

Elvesletta studentboliger er spesielt og fremtidsrettet på flere måter, og er bygget for et større behov enn dagens. Taket er dekket av solcellepanel som vil gjøre bygget selvforsynt med elektrisitet. Store deler av året vil det til og med produserer et overskudd. 

«På sikt tror vi på muligheten til å kunne sende tilbake overskuddsstrøm, men dette er ikke mulig i dag» sier Kval og forsetter; «Elvesletta studentboliger har vært alt annet enn et A4-prosjekt. Byggeprosjektet er et av Samskipnadens største noensinne, det har en energiløsning som Longyearbyen enda ikke er klar til å utnytte, det er bygget i massivtre – som er helt nytt på Svalbard, og det skiller seg ut rent arkitektonisk sammenliknet med den øvrige bebyggelsen på Svalbard» 

    «Elvesletta studentboliger er et fremtidsrettet bygg tilpasset det arktiske klimaet med bærekraft som grunnpilar. Og er et viktig prosjekt som vil sette spor langt utover Samskipnadens virke, og som jeg personlig tror vil være med på å sette standarden for hvordan man bygger trygt, effektivt og bærekraftig for fremtidens behov» istemmer Henriksen. 

Studentene har allerede flyttet inn 

Allerede i juni flyttet de første studentene inn i bygget, og de har tatt det godt i bruk. Og både administrerende direktør og styreleder benyttet anledning til å få førstehånds erfaring når de tok turen opp. 

    «Vi har benyttet anledningen til å bo i de nye studentboliger mens vi er her, dette gir oss et unikt innblikk i hvordan studentene har det - og jeg må si jeg liker hva det arktiske studentlivet har å by på, og er godt fornøyd med hybelen min" Sier en fornøyd Kvaal.

Fakta om Elvesletta studentboliger

  • Byggeprosjektet har kostet 400 millioner kroner
  • Boligen har 220 boenhenter og har kapasitet på opptil 300 studenter totalt
  • Elvesletta studentboliger er det første passivhuset på Svalbard
  • Bygget har solceller på taket som gjør byggene selvforsynt med strøm store deler av året
  • Boligene er tilpasset det arktiske studentlivet med blant annet snøscooterparkering, egne våpenskap og tørkerom for klær og utstyr

Emner

Kategorier

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Grete Sterri Kristoffersen

Grete Sterri Kristoffersen

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 415 48 541
Daniel Hansen Masvik

Daniel Hansen Masvik

Pressekontakt Styreleder Norges arktiske studentsamskipnad 984 63 490

Relatert innhold

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet, Fagskolen og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge