Gå videre til innhold
Boligjubel! Foto: unsplash/simon maage
Boligjubel! Foto: unsplash/simon maage

Pressemelding -

Rekordtidlig boligløsning for TAK OVER HODET-beboerne

Behovet for midlertidig overnatting har i år vært mindre, botiden har i snitt vært kortere og det har vært færre studenter uten bolig sammenliknet med de siste årene.

Den midlertidige overnattingen Tak over hodet åpnet 6. august og har hatt totalt 87 beboere som har bodd alt fra et par netter til flere uker. Sammenliknet med de siste årene var dette tallet 155 i 2018 og 146 i 2017. Begge disse årene ble det vært nødvendig å ta i bruk flere boligområder og fellesrom for å huse de boligløse studentene, og det har vært gledelig å erfare at dette ikke har vært nødvendig i år. Per i dag er det kun 18 beboere igjen på Tak over hodet, og samtlige har fått tilbud om annen bolig og vil flytte ut i løpet av kort tid.

Samskipnaden har drevet Tak over hodet i flere år og er gode på å ta imot boligløse studenter. Nytt av året er at vi i år har vært enda tettere på beboerne og hatt fast kontortid to timer hver ettermiddag bortsett fra lørdager, og det er stort sett de samme ansatte som har vært til stede. Inngangsparti, korridorer, toalett og kjøkken har blitt vasket og søppel har blitt tømt hver dag, og i hver kontortid har vi bydd på kaffe, te og kjeks. I tillegg har beboerne kunnet trene og dusje gratis på Kraft sportssenter. I år har vi også tilbudt kjøp av sengetøyspakker til en rimelig penge.

Det å drifte Tak over hodet er arbeidskrevende, og mange av Samskipnadens enheter samarbeider tett og strekker seg langt for å lage et best mulig midlertidig botilbud. Det er derfor gledelig å se at årets løsning har fungert svært bra, at behovet har vært mindre og at alle har fått tilbud om annet bosted. 15. september er siste åpningsdag. 

Emner

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Grete Sterri Kristoffersen

Grete Sterri Kristoffersen

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 415 48 541
Daniel Hansen Masvik

Daniel Hansen Masvik

Pressekontakt Styreleder Norges arktiske studentsamskipnad 984 63 490

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet, Fagskolen og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge