Følg Norges arktiske studentsamskipnad

Samskipnaden bryr seg

Pressemelding   •   jan 28, 2018 22:41 CET

Samskipnaden bryr seg

Nulltoleranse

All bruk, besittelse og salg av ulovlige rusmidler i våre studentboliger, eller utsalgssteder er strengt forbudt. Brudd på dette gir grunn nok til bortvisning, politianmeldelse og oppheving av leiekontrakt. Samskipnaden jobber hele tiden med at våre studentboliger og utsalgssteder skal være trygge plasser og oppholde seg på, og vi har nulltoleranse for bruk av ulovlige rusmidler.

Vi bryr oss

Gjennom "Bry deg - si nei til narkotika" tar Samskipnaden, NNPF, Politiet og Tromsø kommune et tydelig standpunkt mot illegale rusmidler. Og gjennom økt kunnskap skal vi bidra til å forebygge misbruk. Ansatte i Samskipnaden får tilbud om å delta på kurs for å lære å kjenne igjen tegn og symptomer på bruk av rusmidler. Dette gjøres for at studenter kan bli fanget opp tidlig, å få den hjelpen de ønsker og har behov for, før det blir et stort problem.

Studentrådgivinga hjelper deg

Har du et rusproblem? Eller kjenner du noen som trenger hjelp? Da kan du snakke med Studentrådgivinga. Med taushetsplikt og høy kompetanse på rusmisbruk kan de hjelpe deg ut av et dårlig mønster. I tillegg kan du laste ned appen HAP -som inneholder informasjon om typiske abstinenser man kan få når man slutter med cannabis, sparekalkulator, 3D modell av hjernen og en triggerdagbok som gir deg oversikt over hva som får deg til å bruke cannabis.

HAP i android

HAP i IOS

Studentrådgivinga finner du i den blå siloen i Breiviklia (rett nedenfor UiT-busstoppet). Her kan studenter som opplever perioder hvor livet er vanskelig få hjelp fra en utenforstående, voksen fagperson til å sortere tanker og følelser. Tilbudet er gratis og det er kort ventetid.

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.