Følg Norges arktiske studentsamskipnad

Samskipnaden får samisk navn

Pressemelding   •   feb 05, 2019 22:54 CET

Samskipnaden får nytt navn

Norges arktiske studentsamskipnad feirer samenes nasjonaldag med å lansere nytt samisk navn; Norgga árktalaš studeanttaidovttastus

Bytter ut det norske navnet med nytt samisk navn på nettsiden hele nasjonaldagen

- Inkludering er en av Samskipnadens sterkeste drivkrefter, og da er det naturlig at vi også inkluderer det samiske språket i vår kommunikasjon, sier direktør Hans Petter Kvaal. Det er vel strengt tatt på tide, samisk er jo et av de offisielle språkene i Norge og vi tilbyr våre tjenester i et område med stor tetthet av samisk befolkning.

Vårt nye samiske navn og samiske logo skal brukes på skilt og i kommunikasjon med samiske samarbeidspartnere. På den Samiske nasjonaldagen bytter vi ut logoen på våre nettsider med vårt nye samiske navn og feirer med flagg og samisk festmat i alle våre studentkafeer som serverer middag.

-For Samskipnaden er det viktig å omfavne hele Nord-Norge, og dette gjør vi bedre når vi inkluderer det samiske aspektet også i vår organisasjon sier Kvaal. Vi har allerede et samisk tilbud til de aller yngste studentene, to av våre studentbarnehager har samiske baser med samisktalende pedagoger. Så vi har god språkkompetanse i organisasjonen allerede fortsetter Kvaal.

Norges arktiske studentsamskipnad er en velferdsorganisasjon av og for studenter tilknyttet Norges arktiske universitet. Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Direktør i Samskipnaden Hans Petter Kvaal er tilgjengelig for intervju og/eller foto onsdag 6. februar på campus, Teorifagsbygget hus 2, 3.etasje. Han er også tilgjengelig på telefon 950 75 050

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.