Gå videre til innhold
En god strømavtale har spart studentene i studentboliger for mange millioner i løpet av 2018.
En god strømavtale har spart studentene i studentboliger for mange millioner i løpet av 2018.

Pressemelding -

Studentene sparer millioner på miljøvennlig strømavtale

Alle Samskipnadens studentboliger er tilknyttet en miljøvennlig strømavtale med fastpris. Etterhvert som den flytende spotprisen har skutt i været i vinter, har besparelsene blitt til mange millioner.

Samskipnadens miljøvennlige strømavtale har fastpris og sammenlignet med gjennomsnittlig spotpris, har det lavere prisnivået spart studentene for 12 millioner kroner i løpet av 2018.

Både høye kull- og gasspriser, en tredobling av prisen for CO2-kvoter og en usedvanlig tørr sommer i Sør-Norge har ført til det høyeste prisnivået på strøm i Norge siden 2010. Og ifølge NRK forventer ekspertene at prisen vil holde seg høy utover i 2019. Men den ekstreme strømsituasjonen vil altså ikke ramme studentene som bor i samskipnadens studentboliger.

Ved studiestart 2018, ble også de siste leilighetene i Tromsø som hadde egen strømmåler flyttet over på den miljøvennlige strømavtalen. Tidligere betale nemlig mange av studentene i leiligheter sin egen strøm i tillegg til husleia. For disse studentene har fastprisen sørget for en årlig besparelse på over 6000 kr per leilighet, sammenlignet med gjennomsnittspris.

I 2016 inngikk Norges arktiske studentsamskipnad en miljøvennlig strømavtale som sikrer at 100 % av strømforbruket i studentboligene skal komme fra fornybare, miljøvennlige kilder. Strømforbruket i studentboligene vil dermed ha null karbonavtrykk, og bidra til utvikling av mer miljøvennlig, fornybar energi.

Samskipnaden er skikkelig fornøyde med en strømavtale som ikke bare er miljøvennlig, men også gir anledning til å kunne holde utleie prisene lave på tross av ekstremsituasjonen på strøm-markedet.

Emner

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Grete Sterri Kristoffersen

Grete Sterri Kristoffersen

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 415 48 541
Daniel Hansen Masvik

Daniel Hansen Masvik

Pressekontakt Styreleder Norges arktiske studentsamskipnad 984 63 490

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet, Fagskolen og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge