Gå videre til innhold

Pressemelding -

Studenthelse og trivsel - lokale og nasjonale resultater slippes i morgen

Invitasjon til pressekonferanse

Velkommen til fremlegging av hovedfunn fra Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse (SHoT) - også kjent som HELT ÆRLIG-undersøkelsen. Undersøkelsen er besvart av mer enn 50 000 norske studenter. Hovedfunn fra undersøkelsen legges frem på frokostseminar onsdag 5. september kl 10:30.

Tallene vil bli sluppet i løpet av en pressekonferanse i Oslo, og Samskipnaden og UiT vil streame denne pressekonferansen nede på Bazinga på Teorifagshus 1 på Campus Tromsø, kl 10.30. onsdag 5. september.

Dette er altså resultatene av den store, nasjonale Studenthelse og trivsels-undersøkelsen, inkludert de lokale tallene for UiT og andre institusjoner. Som tidligere rapportert i en liten smakebit, viser de nasjonale tallene at ensomhet har økt blant studentene siden forrige undersøkelse i 2014. Undersøkelsen har blant spurt studentene om psykisk helse, ensomhet og sosiale temaer, rus og seksuelle overgrep.

Kl 11.30 vil pressekonferansen være over, og det vil være mulighet for intervjuer med følgende talspersoner tilstede på Bazinga:


Talsperson for UiT:

Rektor Anne Husebekk: anne.husebekk@uit.no / 77 64 49 88


Talsperson for studentene:

Leder av Studentparlamentet Daniel Hansen Masvik: leder@sp.uit.no / 92 65 23 33


Talsperson for Studentsamskipnaden:

Eline Stenseth: eline.stenseth@samskipnaden.no / 90 18 02 08


Aktuelle forskere fra UiT:

Rannveig Grøm Sæle, psykolog (Institutt for psykologi): rannveig.sale@uit.no / 77 64 48 52

Kristin Benjaminsen Borch (Institutt for samfunnsmedisin): kristin.benjaminsen.borch@uit.no / 77 64 54 43


Spørsmål knyttet til rus:

Ingrid Rabbe Larsen (AnsvarsFull): ansvarsfull@samskipnaden.no / 91 17 16 34

Om SHoT

Forrige undersøkelse i 2014 viste bl.a. at en av fem studenter har alvorlige psykiske symptomplager. Dette er dobbelt så høyt som i befolkningen ellers. SHoT-undersøkelsene har gitt mye nyttig informasjon, og resultatene er et viktig grunnlag for å kunne tilby et godt helsetilbud til studentene.

Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse (SHoT 2018) er Norges største undersøkelse av studenters helse- og trivsel og omhandler blant annet studenters fysiske og psykisk helse, livskvalitet og studiemestring. SHoT-undersøkelsen er initiert av Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit), Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen). Det er Folkehelseinstituttet som gjennomfører undersøkelsen og analyserer resultatene i 2018.

Nettsiden www.studenthelse.no ble lansert i januar 2018, for å tilgjengeliggjøre kunnskapen fra SHoT 2010 og SHoT 2014 ved en pedagogisk fremstilling. Resultatene fra 2018-undersøkelsen vil også bli publisert her.

Vi håper dere har mulighet til å komme, vi serverer snacks!

Emner

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Grete Sterri Kristoffersen

Grete Sterri Kristoffersen

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 415 48 541
Daniel Hansen Masvik

Daniel Hansen Masvik

Pressekontakt Styreleder Norges arktiske studentsamskipnad 984 63 490

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet, Fagskolen og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge