Pressemelding -
Før du flytter inn
Skal du begynne på UiT Norges arktiske universitet til høsten? Her er noen ofte stilte spørsmål vi får om bolig og innflytting.
Jeg har søkt studentbolig. Når får jeg svar på søknaden min?
Hovedtildelingen starter ca. 2 måneder før semesterstart, og fortsetter fortløpende gjennom året etter dette. Du vil kun bli kontaktet av oss om vi har et tilbud til deg, og ber deg være tålmodig i perioder med stor pågang. Sjekk «MinSide» på Samskipnadens nettsider jevnlig og pass på at søknaden er aktiv og oppdatert.
I Tromsø spesielt kan det være vanskelig å få studentbolig. Hvis du ikke har funnet noe innen august, er det ingen grunn til bekymring. Vi tilbyr midlertidig overnatting til 15. september om det blir behov for dette, og her finner man ofte noen å dele bolig med på det private markedet.
Les boligsøkertips for det private markedet.
Les om vårt midlertidige botilbud, tak over hodet.
Jeg har fått studentbolig, hvordan betaler jeg leie og hva er inkludert i den?
I Tromsø er både strøm og internett inkludert i leien. På andre campus kan dette variere, men vil stå forklart i kontrakten din.
Leie betales den 15. hver måned på «MinSide». Når du akkurat har flyttet inn kan det ta en ukes tid før du får den første fakturaen. Dette er helt normalt. Du får ikke faktura på husleie før du har flytte inn.
Skulle det skje noe som gjør at du trenger utsettelse på leien må du kontakte oss slik at vi kan finne en løsning sammen.
Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan hente nøklene innenfor åpningstidene?
Du kan få noen du kjenner til å komme og hente nøklene for deg. Da må du først sende en epost til tromso.bolig@samskipnaden.no med navn og fødselsdato på denne personen. Han/hun som henter nøklene må også ha med seg gyldig ID.
Hvis du ikke kjenner noen i byen du flytter til, ta kontakt med oss, så finner vi ut av det. Vi har utvidede åpningstider fra 5. – 16. august, og vil være tilgjengelige fra 08.00-18.00 mandag til fredag i denne perioden.
Noe er ødelagt i studentboligen. Hvem kontakter jeg?
Samskipnaden har egne vaktmestre i studentboligene som du kan kontakte. Dette gjør du ved å gå inn på «MinSide» og trykke på henvendelser og velg feilmelding.
Hva må jeg ta med/kjøpe inn til min nye studentbolig?
Du må ta med egen dyne og pute og kjøkkenutstyr. Hva som er av møbler i din bolig står opplyst på søkesiden. Noen boliger er fullt møblert, mens andre kun har hvitevarer. For å spare penger og miljøet, anbefaler vi å kjøpe brukt når du skal handle inn det du trenger til boligen.
I Tromsø har de de siste årene dukket opp flere bruktbutikker hvor du kan gjøre fine kupp. Fretex, Postludium, Edel antikk og vintage, Svermeri er noen av de butikkene du finner i sentrum. Remiks har også en egen gjenbruksbutikk på Nordøya som heter Miljøbutikken, der kan du finne alt mulig rart til en billig penge.
Det finnes også flere grupper på Facebook for å selge eller gi bort brukte ting. Sjekk ut grupper som Retro Tromsø, Loppemarked Tromsø eller Kjøpe/selge/bytte Tromsø.
At ting brukes av flere og dermed får lengre levetid, sparer både klima og penger. Møbler, sykler og interiørgjenstander er det mye av, men det finnes interessenter for det meste. Hvis du er student som kun skal bo i Tromsø under studietiden kan det være smart å kjøpe for eksempel sportsutstyr og interiør brukt.
Søppel og resirkulering – hvordan flytte miljøvennlig?
Det blir fort mye søppel av flytteprosessen - papp og plast spesielt. I Tromsø er det Remiks som håndterer avfall, og de har et godt system for resirkulering.
Nytt fra i år er at det nå går buss til Remiks. Remiks ligger nord på øya og kunne før være vanskelig å komme til uten bil, men nå skal det ikke lenger være et problem å levere noe større søppel som pappesker ol. Du kan låne avfallskort fra Samskipnadens service senter.
Emner
Regions
Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.
Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.
Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.