Følg Norges arktiske studentsamskipnad

Markant nedgang i bruk av pappkopper

Pressemelding   •   okt 23, 2019 11:26 CEST

Samskipnadens miljøkopp. Foto: Karina Hansen, Norges arktiske studentsamskipnad

Høsten 2017 lanserte vi et alternativ til pappkopper, og vi ser fortsatt en tydelig nedgang i forbruket av engangsemballasje. Hver gang det kjøpes kaffe i miljøkoppen, annen egen kopp eller krus fra kafeene, redder vi faktisk verden litt.

Mange trær spart

Tallene sier sitt! Kaffe kjøpt i miljøkoppen, egen kopp eller porselen fra kafeene utgjør ca. 40 prosent av våre kafeers totale kaffesalg. I rene tall betyr det at vi sparte miljøet for 80.000 pappkopper i 2018 og altså 45.000 første halvdel av 2019. 

Hver og en kan gjøre litt, men sammen kan vi gjøre masse.

I 2016 ble det konsumert nærmere en halv million engangskopper på UiT. Dette tallet ønsket vi redusert, og dette var bakgrunnen for lanseringen av miljøkoppen. Kombinasjonen miljøkopp eller annen egen kopp gir billigere kaffe har virkelig sett ut til å treffe studentene - og vi er særdeles fornøyd med resultatet til nå.

Jo færre engangskopper vi kjøper inn, jo flere trær får stå i fred - og jo mindre søppel produseres, jo mer sparer du per kaffekopp du drikker.

Hvor finner jeg Miljøkoppen?

Miljøkoppen fåes kjøpt i alle våre kafeer. Du kan også bruke annen egen kopp eller porselen fra kafeene - du får samme pris på kaffe så lenge du ikke bruker engangsemballasje.

Vinn vinn-situasjon

Når du bruker miljøkoppen, egen kopp eller porselen fra kafeene får du bedre samvittighet, og i tillegg sparer du tre kroner for hver kopp du drikker. Godt både for miljøet og lommeboka!

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.