Gå videre til innhold
Åsgårdvegen studentboliger skal oppgraderes for 17 millioner kroner
Åsgårdvegen studentboliger skal oppgraderes for 17 millioner kroner

Pressemelding -

Midler til oppgradering av 200 studenthybler

Norges arktiske studentsamskipnad har fått til sammen 28,9 millioner kroner til å oppgradere studentboliger. - Dette er full pott, vi kunne ikke håpet på mer,sier Hans Petter Kvaal, direktør i Samskipnaden.


Det var mandag ettermiddag at Samskipnaden ved styreleder og direktør mottok det gledelige budskapet fra Kunnskapsdepartementet (KD). - Dette har vi jobbet lenge for, og jeg er kjempestolt av det arbeidet som er lagt ned for at dette skulle bli mulig, sier Sebastian Henriksen, styreleder i Samskipnaden. - Tilskuddet skal brukes til å gjøre boligene våre mer tilgjengelig og til å øke levetiden. I tillegg skal oppgraderingstiltakene være en del av arbeidet med å redusere energiforbruket i byggene, fortsetter han.

KD stiller krav om at oppstarten av oppgraderingen skal iverksettes raskt og i løpet av 2020.

- Vanligvis tildeler ikke KD penger til renovering eller oppgradering av studentboliger, derfor er vi ekstra glad for dette tilskuddet. Samskipnaden har lenge jobbet for ekstra midler til oppgradering – og vi har prosjekter på gang for i underkant av 100 millioner kroner, sier Kvaal, som lover å komme i gang raskt.

Ta vare på det vi har, i stedet for å bygge nytt

Mye av Samskipnadens bygningsmasse er gammelt, og det koster å sette det i moderne stand. - Men det er mye bedre å ta vare på det vi har, enn å for eksempel rive og bygge nytt. Særlig bad og fasade vil bli fornyet.Enoppgradering er også i tråd med den miljøsatsingen vi jobber med i Samskipnaden, fortsetter en svært fornøyd Kvaal.

Helt spesifikt vil disse midlene gå til Åsgårdvegen studentboliger (Åsgårdblokka) i Tromsø og Nyland studentboliger i Alta.

Fordeling per prosjekt

200 hybler og kr 28,9 mill:

Åsgård studentboliger (17 millioner)

Nyland studentboliger (11,9 millioner)

Emner

Kategorier

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20

Relatert innhold

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge