Gå videre til innhold
Vaktmester Trond Pedersen og campussjef Stina Kuivalainen er hoppende glad for at B-blokka nå er innflytningsklar
Vaktmester Trond Pedersen og campussjef Stina Kuivalainen er hoppende glad for at B-blokka nå er innflytningsklar

Pressemelding -

Nyland studentboliger klar for innflytting (igjen)!

B-blokka har stått tom siden desember 2020, nå er den ferdig renovert og klar til innflytting.

Fredag overtar vi bygget, og allerede lørdag flytter de første studentene inn i nyoppussede studentboliger.

Nyland studentboliger (igjen) klar for innflytting!

Siden desember 2020 har det foregått omfattende renovering og oppgradering av våre studentboliger på Nyland i Alta, og hele B-blokka er nå oppdatert til 2021 versjon. 

«Alle hybler har fått egne bad, slik at våre beboere slipper å dele. Alle vegger er etterisolert og alle vinduer er byttet ut. I tillegg er både kjøkken og ganger pusset opp i tillegg til at fasaden er byttet ut. I tillegg vil oppgraderingen som nå er gjort redusere energiforbruket i byggene, som igjen er bra for miljøet. Vinn vinn for alle» sier Stina Kuivalainen, campussjef i Finnmark

Først B, så A-blokka

Arbeidet er ikke ferdig enda. Nå står A-blokka for tur. Og arbeidet med dette er allerede startet opp. A-blokka skal bli ferdig til sommeren, slik at begge blokkene er innflyttingsklare i god tid til studiestart.

Ta vare på det vi har i stedet for å bygge nytt

«Mye av Samskipnadens bygningsmasse er gammelt, og det koster å sette det i moderne stand. Men det er mye bedre å ta vare på det vi har, enn å for eksempel rive og bygge nytt. Dette er også i tråd med den miljøsatsingen vi jobber med i Samskipnaden» sier Kuivalainen.

Bakgrunn:

12 millioner øremerket Nyland studentboliger

Samskipnaden fikk i august 2020 tilskudd til oppgradering og renovering av eldre boligmasse fra Kunnskapsdepartementet (KD). Tilskuddet ble gitt for å gjøre studentboligene våre mer tilgjengelig og til å øke levetiden.

KD hadde et premiss for tilskuddet, og det var at vi iverksatte arbeidet raskt! Og fra desember 2020 til april 2021 er det gjort en formidabel jobb med å oppdatere boligtilbudet vårt på Nyland. Samskipnaden fikk til sammen 29 millioner i tilskudd, som utgjør en oppgradering av 200 studenthybler. 12 millioner var øremerket Nyland studentboliger.

Tilskudd fordelt per prosjekt

200 hybler og kr 28,9 mill:

Åsgård studentboliger (Tromsø) (17 millioner)

Nyland studentboliger (Alta) (11,9 millioner)


Emner

Kategorier

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20

Relatert innhold

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge