Gå videre til innhold
Vaktmester Trond Pedersen og campussjef Stina Kuivalainen er hoppende glad for at B-blokka nå er innflytningsklar
Vaktmester Trond Pedersen og campussjef Stina Kuivalainen er hoppende glad for at B-blokka nå er innflytningsklar

Pressemelding -

Nyland studentboliger klar for innflytting (igjen)!

B-blokka har stått tom siden desember 2020, nå er den ferdig renovert og klar til innflytting.

Fredag overtar vi bygget, og allerede lørdag flytter de første studentene inn i nyoppussede studentboliger.

Nyland studentboliger (igjen) klar for innflytting!

Siden desember 2020 har det foregått omfattende renovering og oppgradering av våre studentboliger på Nyland i Alta, og hele B-blokka er nå oppdatert til 2021 versjon. 

«Alle hybler har fått egne bad, slik at våre beboere slipper å dele. Alle vegger er etterisolert og alle vinduer er byttet ut. I tillegg er både kjøkken og ganger pusset opp i tillegg til at fasaden er byttet ut. I tillegg vil oppgraderingen som nå er gjort redusere energiforbruket i byggene, som igjen er bra for miljøet. Vinn vinn for alle» sier Stina Kuivalainen, campussjef i Finnmark

Først B, så A-blokka

Arbeidet er ikke ferdig enda. Nå står A-blokka for tur. Og arbeidet med dette er allerede startet opp. A-blokka skal bli ferdig til sommeren, slik at begge blokkene er innflyttingsklare i god tid til studiestart.

Ta vare på det vi har i stedet for å bygge nytt

«Mye av Samskipnadens bygningsmasse er gammelt, og det koster å sette det i moderne stand. Men det er mye bedre å ta vare på det vi har, enn å for eksempel rive og bygge nytt. Dette er også i tråd med den miljøsatsingen vi jobber med i Samskipnaden» sier Kuivalainen.

Bakgrunn:

12 millioner øremerket Nyland studentboliger

Samskipnaden fikk i august 2020 tilskudd til oppgradering og renovering av eldre boligmasse fra Kunnskapsdepartementet (KD). Tilskuddet ble gitt for å gjøre studentboligene våre mer tilgjengelig og til å øke levetiden.

KD hadde et premiss for tilskuddet, og det var at vi iverksatte arbeidet raskt! Og fra desember 2020 til april 2021 er det gjort en formidabel jobb med å oppdatere boligtilbudet vårt på Nyland. Samskipnaden fikk til sammen 29 millioner i tilskudd, som utgjør en oppgradering av 200 studenthybler. 12 millioner var øremerket Nyland studentboliger.

Tilskudd fordelt per prosjekt

200 hybler og kr 28,9 mill:

Åsgård studentboliger (Tromsø) (17 millioner)

Nyland studentboliger (Alta) (11,9 millioner)


Emner

Kategorier

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20
Grete Sterri Kristoffersen

Grete Sterri Kristoffersen

Pressekontakt Administrerende direktør Ledelse 415 48 541
Daniel Hansen Masvik

Daniel Hansen Masvik

Pressekontakt Styreleder Norges arktiske studentsamskipnad 984 63 490

Relatert innhold

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet, Fagskolen og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge