Følg Norges arktiske studentsamskipnad

Samskipnaden vant nasjonal studentmatpris

Pressemelding   •   jun 11, 2018 07:30 CEST

Christer Heimly Jensen og Martine Posti i Kaffebaren C8h10n4o2 ble hedret for sin innsats for miljøet.

Christer Heimly Jensen på Kaffebaren C8h10n4o2 har jobbet hardt for å innføre vår aller første plastfrie serveringssted, og onsdag kveld ble han og kollegaene belønnet med årets Studentmatpris.

Prisen ble delt ut under Studentmatkonferansen som gikk av stabelen i Tromsø denne uka.

Dette er andre året på rad at Norges arktiske studentsamskipnad har vunnet prisen, etter at kokkene på Kantina Altafjord dro seieren i land i fjor med sitt konsept «Altafjords hjemmelagde».

Kvittet seg med plast
Kaffebaren har i løpet av våren kvittet seg med all ikke-nedbrytbar plast, og serverer varene sine i papp, glass og bioplast. Konseptet har blitt tatt veldig godt imot, og fått omtale i både lokalavisa og på NRK.

- Etter at «plasthvalen» skylte i land på Sotra i 2017 med magesekken fylt med plastposer, har de enorme problemene med plast i naturen fått et nytt og veldig nødvendig fokus over hele landet. Og som eier og drifter av mange spisesteder har Samskipnaden et særskilt ansvar for å redusere plastavfallet. En plastfri kaffebar er en kjempegodt steg i riktig retning, og jobben med å bli mer miljøvennlig vil selvsagt fortsette i alle våre kafeer, lover administrerende direktør Hans Petter Kvaal.

Prestisjepris
Studentmatprisen er opprettet for å løfte gode ideer innen studentmat, og for å gi ekstra engasjement rundt smarte løsninger og nyvinninger som kommer studenten til gode.

I forkant av studentmatkonferansen 2018 ble alle samskipnadene utfordret til å nominere en kandidat som i løpet av året som har gått, har introdusert eller utviklet en tjeneste, eller et konsept innen mat og drikke, som er blitt populært og tatt godt imot av studentene.

Kriteriene for å vinne Studentmatprisen er at tilbudet/konseptet er studentrettet, prisgunstig, sunt og næringsrikt og smart og innovativt.

Alle kandidatene ble presentert på konferansen, og deltakerne stemte frem den beste kandidaten. Juryen består derfor av de ulike samskipnaders ansatte, samt samarbeidspartnere og leverandører.

Prisen er heder og ære, et diplom samt blomster og sjampanje. Blant de nominerte i år fant vi konsepter som «Grab’n go» fra SSN, «En god deal» fra SiO, «New wrapping» fra Sammen, «Poké bowl» fra SiS og «OL/håndball VM-fest» fra SiA.

Årets barista
Studentmatprisen var ikke den eneste hedersbetegnelsen som regnet ned på Kaffebaren og Samskipnaden denne kvelden. Kaffebarnes emminente barista Martine Posti fikk er hederlig andreplass i konkurransen om årets barista, og vant dermed en tur til Amsterdam for å få med seg Barista Championship (VM for baristaer).

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.