Gå videre til innhold
Studenter velger engangsutstyr i kafeen

Pressemelding -

Studenter velger engangsutstyr i kafeen

Over 80 prosent av studentene velger papptallerkener i stedet for porselensfat når de handler i salatbaren.

Å få ned forbruket av engangsutstyr har vært et viktig fokus i dagens miljøkamp. Men ferske tall viser at de aller fleste kundene fortsatt velger engangsutstyr i studentkafeene. 84 prosent av kunder velger pappfat når de handler i salatbaren, i stedet for porselensfat som kan brukes flere ganger.

Det er også billigere å velge porselen. Vekten av porselensfatet blir trukket fra i kassen, men det gjelder ikke vekten av pappfat.

Billigere kaffe i egen kopp
Tallene for kaffe er litt bedre. Tre av ti kunder kjøper kaffe i egen termokopp når de handler kaffe, mens sju av ti fortsatt foretrekker pappkopp.

- Vi strekker oss for at engangsutstyret skal være så miljøvennlig og plastfritt som mulig, men det er fortsatt langt å foretrekke at studenter og ansatte velger flergangsutstyr som porselensfat og termokopper. Å velge flergangsutstyr er det beste miljøvalget, påpeker Bård Nordtømme, faglig leder for Samskipnadens spisesteder.

Kunder som har med seg egen flergangskopp til studentkafeene får også billigere kaffe. Dette tilbudet blir nå utvidet til også å gjelde kaffe i kaffebarene, og Nordtømme håper det vil få flere til å ta med seg kopp selv.

Må ta grep
Da miljøkoppen ble lansert i 2017 opplevde Samskipnaden en voldsom oppsving i folk som kjøpte kaffe i medbragt kopp. Da var det 43 % av det totale kaffesalget i studentkafeene som ble solgt i egen kopp. I løpet av de tre første ukene etter lansering sparte vi miljøet for 8000 engangskopper.

Nå er tallet altså nede i 30 prosent, og enda labrere for porselensfat.

– Vi må kanskje ta noen grep når det gjelder porselensfat. Kanskje må vi omorganisere for å gi porselensfatene en mer prominent plassering eller kanskje må vi begynne å legge på prisen for pappfat. Vi får se, sier Nordtømme. 

Denne saken publiseres i forbindelse med Samskipnadens miljøuke. I denne uka setter vi søkelyset på gode miljøtiltak og miljøtips i studenthverdagen.

Emner

Regions


Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kontakter

Sarah Yttermo Reibo

Sarah Yttermo Reibo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 91 84 81 20

For studenten

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetssenteret på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett, studenthus og studentliv. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Norges arktiske studentsamskipnad
Teorifagbygget Hus 2
9037 Tromsø, Harstad, Narvik, Alta, Hammerfest, Longyearbyen
Norge