Følg Norges arktiske studentsamskipnad

Studentrådgiving online

Pressemelding   •   mar 24, 2020 12:57 CET

Studentrådgiving online. Bildet viser studentrådgiver Vibeke Høydahl på Campus Harstad.

I en tid som kan beskrives som alt annet enn normal, er det viktig å opprettholde noe normalitet. Gjennom Studentrådgivingas tilbud om online samtaler, er vi fortsatt til stede for gamle og nye studenter.

Mange av studentene er nå overlatt til seg selv; campus er stengt, de skal ikke oppholde seg i store grupper, og alle blir bedt om å holde avstand fra hverandre. Mange er langt hjemmefra og noen føler kanskje at livet nå er ekstra ensomt., Studentrådgivinga er Samskipnadens psykiske helsetilbud som alle studenter kan benytte seg av helt gratis. Selv om kontoret er stengt for fysiske besøk, er alle våre rådgivere på jobb som vanlig. Studenter kan ringe og prate med noen over telefon eller bestille time til videosamtale.

- Studentrådgivinga tilbyr studentene et lavterskel samtaletilbud på alle campus. Vår online samtaletjeneste gjør at vi kan hjelpe studentene uansett hvor de befinner seg, sier avdelingsleder Bente Høiseth ved Studentrådgivinga.

– Når man ser på siste ukens samtaler, er antallet omtrent som normalt. Det har kommet noen avlysninger til timer, ettersom noen studenter har reist hjem og opplever at behovet er endret, og noen nye studenter har kommet til, sier Høiseth.

- Vi er her for gamle og nye studenter, og vi oppfordrer alle som føler et behov for det om å ta tidlig kontakt, avslutter Høiseth.

For mer informasjon om tjenesten og bestilling av time, se https://samskipnaden.no/tromso/helse.

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard.

Vår oppgave er å sørge for gode rammer i studietida slik at studentene opplever mestring, trivsel og trygghet. Det gjør vi gjennom tilbud om studentboliger, rådgiving, barnehager, mat og drikke, idrett og studenthus. Vi har alltid studenten i fokus.

Samskipnaden har omkring 450 ansatte, og våre tilbud er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.